Стотици бягат от прожекция на „Междузвездни войни”

pict3

Стотици хора бяха принудени да напуснат киносалон в Лос Анджелис по време на премиерна прожекция на новия „Междузвездни войни”.

Причината за евакуацията бе противопожарната система, която се задействала без да има пожар, съобщава TMZ.com

Инцидентът стана в търговско-развлекателен център в Ел Ей.

Половин час след началото на филма зрителите вече били „обладани от въздействието на Силата“, когато някой натиснал без да иска тревожния бутон и провалил удоволствието на феновете от новата част на „Междузвездни войни“

Междувременно стана ясно, че кинокритиците са посрещнали филма „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ като „триумф“ и „класика“, съобщи Би Би Си.

Първи отзиви за филма публикуваха британските вестници. „Дейли телеграф“ и „Таймс“ оцениха седмия епизод от поредицата с по пет звезди.

„Възрастните ще бъдат надвити от сълзлива носталгия, защото това е класика“ – пише Кейт Мюр от в. „Таймс“. Според нея Ейбрамс е по-добър режисьор на екшъни от създателя на поредицата Джордж Лукас, а филмът е „точно това, за което се надявахме“.

Брайън Вайнър от в. „Дейли мейл“ описва „Силата се пробужда“ като триумф на ескапизма и най-вълнуващия филм досега в тази силна поредица.“ Ваймър обявява за „истинската звезда на шоуто“ британската актриса Дейзи Ридли, чието изпълнение „ще изстреля на орбита кариерата й“.

Роби Колин от в. „Дейли телеграф“ признава, че се е разплакал три пъти. Според него режисьорът Джей Джей Ейбрамс и екипът му са поели „една леко опърпана поредица и са възстановили магията и легендата за нея“, а Харисън Форд е „страхотен“.

„Всичко, което мога да кажа, е, че „Силата се пробужда“ извиква вълшебни спомени за „Междузвездни войни: Епизод IV – Нова надежда“ от 1977 г. с много хумор, екшън, драма и сърцатост“, пише Джон Хискок от в. „Дейли мирър“.

Кристофър Утън от „Индипендънт“ дава на филма четири звезди и пише: „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ е всъщност вероятно и обективно най-добрият от „Междузвездни войни“ и щеше да се смята за неприкосновен, ако беше първият“.

В. „Гардиън“ също оценява филма с пет звезди, като го определя за „разбира се смешен и мелодраматичен, и сантиментален, но вълнуващ и кипящ от енергия и собствен вид щедрост“.

Тод Маккарти от „Холивуд рипортър“ пише: „Силата се завръща. Страхотно прекарване. И най-добрият пример за „Междузвездни войни“ от всичко – филми, телевизионни предавания, видео игри, спинофи, за каквото се сещате от 32 години. „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ влива нова енергия и живот в свещена поредица по начин, с който едновременно възражда стари удоволствия и тръгва в обещаващи нови посоки“.