Hyundai представи новия си бранд за луксозни автомобили Genesis

picture1

Hyundai официално разкри, че основава собствена марка за луксозни автомобили с името Genesis. Предлагането на моделите ѝ на пазара ще започне през декември 2015. Те ще се отличават с различен дизайн, емблема и методология за именуване. Компанията ще отвори и нов център за обслужване на клиенти, който ще предлага по-разширен набор от услуги, съобщава cars.bg.

По данни на южнокорейските медии първият автомобил в гамата ще е освежената реверсия на Equus, която ще носи името G90. След него ще се появят по-малки версии с имената G80 и G70. Първият ще е базиран на седана Hyundai Genesis, а вторият ще е малко по-голям.

Марката Genesis ще предложи всъдеход и спортен автомобил, но те ще дебютират на по-късен етап. С новия си бранд Hyundai се надява да се изправи срещу Audi, Mercedes-Benz и BMW

„Моделите на Genesis ще предложат съвременни технологии, отлични динамични показатели, спортни характеристики и луксозни интериори“, разказа Уонгчул Янг – вицепрезидент на Hyundai.

Genesis ще навлезе първо на пазара в Северна Америка, Китай, Корея и Близкия Изток, а продажбите в Европа ще започнат най-късно.